Toroczkai nem aggódik amiatt, hogy orosz bombák hullanak Kárpátaljára

május 20., péntek 7:19
16

„Ha egy hegyen álló logisztikai tornyot lebombáznak az oroszok precíziós bombával, az istenigazából nem veszélyezteti az ott élő magyarok életét" - mondta Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke és parlamenti frakcióvezetője a Magyar Hangnak arra a kérdésre, hogy miért nem verik éjjel-nappal az asztalt amiatt, hogy nemrég Kárpátalját bombatalálat érte. Korábban a déli határ mellett hosszú éveken át átéltek hasonlókat, hallották a lehulló bombákat. „Sőt, a horgosi felüljáró lebombázásakor a meleg szélfuvallat is az arcomba csapott nem messze Szegedtől. Sajnos sokkal közelebb is hullottak bombák Magyarországhoz" - mondta.

A Mi Hazánk programjában szerepel, hogy a magyar hadseregnek olyan erősnek kell lennie, hogy ha kell, akkor megvédje az elcsatolt nemzetrészeket is. Toroczkai szerint „függetlenül attól, hogy Kárpátalja szélén egy katonailag fontos logisztikai objektumot lebombáztak, a civil lakosság nincs közvetlen életveszélyben", ezért nem kell magyar katonákat küldeni.

Az interjú további fontos állításai:

 • Nem érdekli, hogy szélsőjobboldalinak nevezik, de egyáltalán nem tartja magát sem szélsőségesnek, sem nagy magyarnak.
 • A Mi Hazánk nem antiszemita vagy náci, és nem is hungarista párt.
 • Nem jutott eszükbe, hogy volt egy Virradat nevű nyilas lap, amikor a programnak nevet adtak.
 • Ha lesz olyan téma, amelyben szükséges lesz egyeztetni valamelyik zsidó szervezettel, akkor minden további nélkül meg fogja ezt tenni.
 • Soha nem fogja feladni azt az álmot, hogy egyszer Magyarország még újra egész Magyarország lesz, de a politikai realitás azt mutatja, hogy a revízió jelenleg nem tűnik reálisnak.
 • Szerinte Oroszország háborús tervében nem szerepel Kárpátalja, már csak azért sem, mert ott oroszul beszélő, magát oroszként azonosító lakosság nincs többségben.
 • Nem ördögtől való a semlegesség elképzelése, éppen a NATO, a mögötte álló amerikai kormány, illetve az amögött álló globális nagyvállalatok, a deep state bizonyítja be, hogy minket éppen a tagság sodorhat bele konfliktusokba.
 • Ugyanazokat a jogokat biztosítanák a cigányságnak, mint a magyaroknak, tisztességes munkát és fizetést akarnak a dolgozóknak és kemény büntetést a bűnözőknek.
 • Gyurcsánytól és Vonától azt lehet eltanulni, hogyan lehet egy nagyon komoly erőforrásokkal, társadalmi beágyazottsággal, médiabirodalommal és nemzetközi háttérrel rendelkező pártot totálisan tönkretenni és leépíteni.
 • A Fidesz nemsokára a Mi Hazánkkal fog versenyezni.
 • Tévészékház helyett most a közösségi médiát ostromolná.
 • A lengyel abortuszszabályozást túlzónak tartja, de azt szeretnék, hogy az abortusz előtt kötelező legyen az anyukának meghallgatnia a baba szívhangját.
 • Devianciának tartják a homoszexualitást és a pedofíliát, az egyik viszont büntetőjogi kategória, a másik nem. Természetesen elítélik a homoszexuálisokat érő diszkriminációt vagy agressziót, de a Pride-ot betiltanák.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt