Hat kölyök manul, azaz pusztai macska született a Fővárosi Állat- és Növénykertben

ÁLLAT
2022 május 21., 14:50
comments 2

Sikeres szaporításról számolt be a Fővárosi Állat- és Növénykert: az Ázsia szívében honos manul, azaz pusztai macskák két példánya, a nyolcéves Borsó, illetve a négyéves Bohus hat kölyköt hozott a világra, akiket nyolc hét után most először vettek kézbe, és vizsgáltak meg. A vizsgálatról - amely során megállapították a nemüket, felvették az adataikat, és chipet is kaptak - videó is készült. Azóta a látogatók is megnézhetik a kölyköket.

link Forrás

„A manulok Ázsia belsejében, a Kaukázustól Kínáig terjedő területen őshonosak. Az időjárás viszontagságai ellen sűrű bundával védekeznek, amely az emlősök világában az egyik legjobban hőszigetelő szőrköntösnek számít. Ez persze nem is meglepő, ha tudjuk, hogy testük egyetlen négyzetcentiméterén akár kilencezer szőrszálat is megszámlálhat az, aki kellően türelmes ehhez, és nem zavarja, hogy az állatok nem feltétlenül együttműködők (...) a faj állatkerti szaporításának természetvédelmi jelentősége is van. Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége egy összehangolt tenyészprogramot is fenntart a manulok szaporítására, ennek vagyunk mi is a részesei” - olvasható a Fővárosi Állat- és Növénykert oldalán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.