Irán azt állítja, izraeli kémhálózat tagjait fogták el

május 22., vasárnap 16:27

Iránban izraeli kémhálózatot lepleztek le, amelynek tagjait a Forradalmi Gárda emberei elfogták – közölte a félhivatalos ISNA iráni hírügynökség.

„A cionista rezsim hírszerzési szolgálatának útmutatása alatt működő hálózat banditák közreműködésével állami és magántulajdon ellopásával, illetve megsemmisítésével, valamint emberrablásokkal és koholt tanúvallomások megszerzésével próbálkozott” – közölte a Forradalmi Gárda sajtószolgálata Izraelre utalva.

Ali Hámenei ajatollah Iránban 2020. január 8-án. Fotó: Iranian Supreme Leader Press Off/Anadolu Agency

5 lövéssel kivégeztek egy ezredest

Az állami sajtó beszámolt arról is, hogy a Forradalmi Gárda egyik ezredesét ismeretlen elkövetők agyonlőtték Teherán belvárosában lévő otthona előtt. A tájékoztatás szerint Hasszán Szajad Hodajarival öt lövés végzett az autójában.

A sajtó csak „a szentély védelmezőjeként” hivatkozott az ezredesre, ami utalás azon iráni katonákra, akik Szíriában és Irakban harcoltak az Iszlám Állam ellen a Forradalmi Gárda külföldi műveletekért felelős al-Kudsz nevű elitalakulatának soraiban. Egyelőre senki sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt