Tovább nőhet a majomhimlős esetek száma

járvány
2022 május 22., 05:35
comments 7

A tudósok arra figyelmeztetnek, hogy tovább nőhet a majomhimlős esetek száma, mivel egyre több fertőzöttet követnek nyomon az egészségügyi hatóságok. Európában, Amerikában és Ausztráliában eddig több mint 90 esetet tartanak számon.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tájékoztatása szerint további 28 gyanús megbetegedést észleltek a már 92 megerősített eseten kívül, amiket 12 tagállamban találtak. A WHO szerint ez a szám példátlan egy olyan betegség esetében, amely általában Közép- és Nyugat-Afrikában van csak jelen.

A majomhimlő nem terjed könnyen emberről emberre, a terjedéséhez szoros fizikai kontaktus kell, például akár szexuális együttlét. Leggyakoribb tünetei közé tartozik az enyhe fejfájás, izomfájdalom, gyengeség és bőrelváltozások. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.