Az Airbnb leállítja bérbeadásait Kínában a lezárások miatt

május 24., kedd 4:46

Kivonulni még nem fognak teljesen, most inkább a kínaiak külföldi utazásaira és foglalásaira összpontosítanak. A BBC úgy tudja, hogy nyárra az összes kínai lakást eltávolítják a weboldalról, miután a Kínán belül kiadó szállások az elmúlt években az Airbnb bevételeinek mindössze 1 százalékát tették ki.

2020 óta Kínában a koronavírus miatt a világ egyik legszigorúbb korlátozása van érvényben, ez eléggé megnehezíti az országba való beutazást és az országon belüli utazást.

Az Airbnb 2016-ban kezdte meg működését Kínában, azóta úgy 25 millióan foglaltak ezen a felületen szállást. A BBC cikke szerint azonban a Kínába utazóknak az Airbnb már a járvány előtt is bonyolult és költséges volt. A vendégek adatait például a helyi törvényeknek és előírásoknak megfelelően el kellett küldeni a kínai kormánynak, és egyébként is több erős konkurenciája volt országon belül. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt