Tízen meghaltak, több tucatnyian megsérültek, miután összeomlott egy tízemeletes épület Iránban

külföld
2022 május 24., 08:18
comments 1

A mentőcsapatok egész éjszaka azon dolgoztak, hogy kihúzzák a tízemeletes, a délnyugat-iráni, abadani Metropol irodaház romjai alatt rekedt embereket. Azokat, akiket sikerült kimenteni a romok alól, már kórházba szállították.

link Forrás

Hogy miért omlott össze az épület, azt egyelőre vizsgálják. Úgy tudni, hogy az épületet még nem fejezték be, de a földszinten már megnyitottak pár boltot. A helyi ügyész közleménye szerint az épület tulajdonosát és az építési vállalkozót is letartóztatták.

Szemtanúk szerint az épület hirtelen, egyik pillanatról a másikra omlott össze, egy közeli bolt tulajdonosa azt nyilatkozta, hogy azt hitte, földrengés van. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.