Hajnal Miklós szerint ha nem sikerül megállapodni a budapesti ellenzéknek, az azt üzeni, hogy nem csak veszíteni, de még győzni sem tudnak rendesen

május 25., szerda 20:08
2

Határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés szerdára tervezett ülése, miután konfliktusok törtek ki a Demokratikus Koalíció és a Momentum vezetése között. Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője és elnökjelöltje Facebook bejegyzésében írt a kialakult konfliktusról

"Mielőtt a részletekbe belemennénk, egy dolgot le kell szögeznem: a Momentumnak Dr. Bősz Anett személye ellen nincsen ellenvetése" - kezdi a bejegyzését Hajnal. A Momentum támogatja azt a gyakorlatot, amit a DK is követett Bősz Anett jelölésével. Eszerint ugyanis egy parlamentbe jutó képviselő helyére ugyanaz a párt jelöl, amely színeiben az adott képviselő bejutott az Országgyűlésbe.

“Magától értetődőnek gondolom, hogy ha valaki országgyűlési képviselőként a Parlamentbe kerül, akkor a helyére a pártja jelölhet. Ezt az irányelvet mi bármikor írásban is szívesen rögzítjük. Ha pedig a DK is így tesz – és miért ne tenne így? – akkor minden vitánkat egy nap alatt megoldhatjuk” - írja.

Szerinte azért fontos ennek az elvnek a betartása, mert több olyan időközi választás is lesz a következő hónapokban, ahol a korábbi ellenzéki képviselői mandátumok megőrzése a tét. “Az önkormányzati képviselői helyekért viszont meg kell küzdeni a Fidesszel a most következő időközi választásokon. Itt fel sem merülhet, hogy megkérdőjelezzük parlamenti képviselőink utódait.“ Szerinte úgy helyes, hogy nem indítanak ellen-jelöltet olyan körzetekben, ahol nem ők a legesélyesebbek. “Mi sajnos Újbudáról nem ezeket a híreket kaptuk. Így viszont a legnyerhetőbb önkormányzati körzetekben is előállhat az a helyzet, hogy egy összellenzéki támogatású momentumos, egy DK-s és egy fideszes jelölt indul el egy egyfordulós választáson.” Ez viszont újabb Fidesz-győzelmekhez, újabb Fidesz-mandátumokhoz, és az ellenzék meggyengüléséhez fog vezetni.

“Ha ebben az alapelvben, a győztes parlamenti képviselőink pótlásában sem vagyunk képesek viták és kettős mércék nélkül megállapodni, hogy nem indulunk rá egymásra, az egy szegénységi bizonyítvány az ellenzék egészére nézve. Azt üzeni, hogy nem csak veszíteni, de még győzni sem tudunk rendesen.“ Azt írja, hogy Bősz Anett főpolgármester-helyettesi kinevezését támogatni tudja a Momentum. “Csupán arra kérünk garanciát, hogy azt az alapelvet, ami alapján őt a DK jelöli, tartsuk is be mindenhol. És ne hagyjuk, hogy a Fidesz újabb mandátumokhoz jusson az országban” - zárja a bejegyzését Hajnal.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt