Összecsaptak a szurkolók a Konferencia Liga döntője előtt Albániában

sport
2022 május 25., 14:01

A két döntős csapat, az AS Roma (olasz) és a Feyenoord (holland) szurkolói csaptak össze Albánia fővárosában, Tiranában a Konferencia Liga döntője előtt, írja a BBC.

A szurkolók üvegpalackokkal, botokkal, kövekkel és más tárgyakkal dobálták meg egymást és a rendőröket, amikor azok megpróbálták feloszlatni a tömeget.

„Az erőszakos cselekmények következtében tizenkilenc rendőrünk sérült meg, egyiküket késsel is megszúrták" - mondta Albert Dervishi, az albán rendőrség főigazgató-helyettese.

link Forrás

A helyi rendőrség korábban azt közölte, hogy hatvan személyt - negyvennyolc olasz és tizenkét holland állampolgárt - állítottak elő, nyolcvan olasz drukkert pedig szerda hajnalban kitoloncoltak. További tíz albán, olasz és holland állampolgárt szállítottak kórházba a sérüléseik miatt.

Mivel a tiranai stadion befogadóképességénél sokkal több szurkoló érkezett, ezért várhatóan két szurkolói zónában nézik majd a mérkőzést a drukkerek, egymástól elkülönítve. A rendőrség azt közölte, hogy óvintézkedéseket tettek az erőszakos cselekmények megelőzése érdekében.

photo_camera Fotó: GIUSEPPE MAFFIA/NurPhoto via AFP

A Konferencia Liga döntője Albánia történelmének legnagyobb sporteseménye, a kormány munkaszüneti nappá nyilvánította a mai napot, a fővárost sétáló zónává alakították.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.