Beperelték Elon Muskot a Twitter befektetői

május 26., csütörtök 17:22
2

„A Twitter-részesedések késleltetésével Musk piaci manipulációba kezdett, és mesterségesen alacsony áron vásárol Twitter-részvényeket” – állítják azok a Twitter befektetők, akik beperelték a Tesla-tulaj Elon Muskot.

Elon Musk a 68. Nemzetközi Űrhajózási Kongresszuson 2017. szeptember 29-én. Fotó: Peter Parks/AFP

156 millió dollárt spórolhatott Elon Musk azzal, hogy nem hozta nyilvánosságra, hogy március 14-ig a Twitter több mint 5 százalékát megvásárolta, majd folytatta a részvények vásárlását. Végül április elején nyilvánosságra hozta, hogy 9,2 százalékos részesedéssel rendelkezik a társaságban. Ez a befektetők szerint manipulációnak számít. Musk ellen a hónap elején már amúgy is vizsgálatot indított az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC).

A befektetők szerint a Tesla részvényeinek esése súlyos veszélybe sodorta Elon Musk Twitter felvásárlási tervét, mivel részvényeit fedezetként elzálogosította, hogy biztosítsa a vállalat megvásárlásához szükséges kölcsönöket. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt