A rendőrség már a holttestek megtalálása előtt is járt az aszódi lakásnál

bűnügy
2022 május 27., 19:34
comments 6

Csütörtök este találta meg a rendőrség két tizenéves lány holttestét egy aszódi társasház egyik lakásában. A lányokat a saját apjuk gyilkolta meg álmukban, valószínűleg még 2022. május 20-án, azon a napon, amikor láthatásra érkeztek hozzá.

Bűnügyi helyszínelők az aszódi gyilkosság helyszínén 2022. május 27-én.
photo_camera Bűnügyi helyszínelők az aszódi gyilkosság helyszínén 2022. május 27-én. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A rendőrség állampolgári bejelentés alapján érkezett ki csütörtökön a lakáshoz, ahonnan a telefonáló furcsa szagot érzett kiáramlani. Ám ahogy a Blikk cikkéből kiderül, a rendőrség ekkor már napok óta kereste a lányokat, édesanyjuk bejelentése nyomán.

A hvg.hu megkérdezte a hatóságot, hogy keresték-e a két gyermeket apjuknál korábban.

Válaszában az ORFK Kommunikációs Szolgálata azt írta, hogy „az elsődleges intézkedések a bejelentést követően megtörténtek. Az akkor ismert adatok alapján nem merült fel olyan körülmény, amely indokolta volna a lakásba történő erőszakos bejutást. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a sértettek ekkor már nem voltak életben. (…)

A jelenlegi ismereteink szerint az elsődleges intézkedések megfeleltek a szabályoknak”.

Lányai meggyilkolása után a férfi Adácson vonat elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg, de életben maradt. Életveszélyes állapotban szállították kórházba, jelenleg nincs kihallgatható állapotban, rendőrök őrzik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.