Ez nem XTRPRFT: 12 milliárdos nyereséggel zárt tavaly Tiborcz cége, a BDPST

POLITIKA
2022 május 27., 09:09
comments 3

Rendkívül jó évet zárt tavaly a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak cége, a BDPST Zrt. Több mint 12 milliárdos nyereséget könyvelhettek el, és mint a G7 írja, ez több mint mint amennyit a vállalat története korábbi éveiben összesen össze tudott hozni.

A lap megjegyzi, hogy a BDPST fő tevékenysége ugyan az ingatlanipar, de valójában inkább vagyonkezelőként funkcionál. A bevételeik elsősorban nem az értékesítésből származnak, az tavaly félmilliárd forintot sem tett ki. A profit jelentős része részben vagy egészben a társaság által tulajdonolt vállalkozások osztalékából adódott, ez több mint 10,5 milliárd forint volt 2021-ben.

A BDPST 2015-ös alapítása óta minden évben nyereséges volt, de közel sem annyira, mint tavaly: 2015 és 2020 között 11,9 milliárd forintot profitáltak, míg tavaly egyetlen év alatt ennél is többet.

Mivel a vállalatnak 11 alkalmazottja van, ez évi 1,1 milliárd forintos nyereséget jelent alkalmazottakra lebontva. A nyereséget a tulajdonosok nem vettek ki a cégből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.