Ez nem XTRPRFT: 12 milliárdos nyereséggel zárt tavaly Tiborcz cége, a BDPST

POLITIKA
2022 május 27., 09:09
comments 4

Rendkívül jó évet zárt tavaly a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak cége, a BDPST Zrt. Több mint 12 milliárdos nyereséget könyvelhettek el, és mint a G7 írja, ez több mint mint amennyit a vállalat története korábbi éveiben összesen össze tudott hozni.

A lap megjegyzi, hogy a BDPST fő tevékenysége ugyan az ingatlanipar, de valójában inkább vagyonkezelőként funkcionál. A bevételeik elsősorban nem az értékesítésből származnak, az tavaly félmilliárd forintot sem tett ki. A profit jelentős része részben vagy egészben a társaság által tulajdonolt vállalkozások osztalékából adódott, ez több mint 10,5 milliárd forint volt 2021-ben.

A BDPST 2015-ös alapítása óta minden évben nyereséges volt, de közel sem annyira, mint tavaly: 2015 és 2020 között 11,9 milliárd forintot profitáltak, míg tavaly egyetlen év alatt ennél is többet.

Mivel a vállalatnak 11 alkalmazottja van, ez évi 1,1 milliárd forintos nyereséget jelent alkalmazottakra lebontva. A nyereséget a tulajdonosok nem vettek ki a cégből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt