Mégsem csak magyar rendszámú autókba tankolhatnak hatósági áras benzint Magyarországon

gazdaságpolitika
május 27., 5:22
comments 35

Hatósági áras üzemanyaggal tölthető a külföldi rendszámú gépjármű, ha az államjelzése szerinti országban az üzemanyag hatósági áras termék – olvasható a kormány 186/2022-es számú, május 26-án kelt rendeletében, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.

Gulyás Gergely Miniszterelnökség-miniszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy a határ menti benzinturizmus miatt a jövőben csak magyar rendszámú gépkocsikba tankolhatnak az autósok 480 forintos üzemanyagot. A szóban forgó turizmus az elmúlt hónapokban alaposan megélénkült, hiszen a szomszédos országok zömében már a literenkénti 2 eurót közelítik az üzemanyagárak. Kivételekről csütörtökön még nem volt szó.

Az új szabályozás azonnali hatállyal, május 27-ével már életbe is lépett.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője egy csütörtök esti háttérbeszélgetésen – a Portfolio tudósítása szerint – azt mondta: szükség van arra, hogy hirtelen szorítsák ki a külföldi autósokat, mert ha több napjuk lenne, akkor felhalmozás indulna részükről, és ezt a kormány el akarja kerülni.

A miniszter részletezte, ami a hivatalos kormányrendeletből is kiderül: az útról látható oszlopokon csak a hatósági árat lehet feltüntetni, viszont aki beáll tankolni, ott a magas árat fogja látni.

Hirdetményben kell tájékoztatni a fogyasztót arról, hogy a magyar rendszámmal rendelkező autósoknak a kedvezményes árat kell felszámítani, mondta Rogán.

Vagyis az autós a tankolás közben mást fog látni, de a fizetésnél a 480 forintos árra állítják vissza.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt