A MOB elnöke szerint Magyarország erkölcsi kötelessége, hogy pályázzon az olimpiarendezésre

POLITIKA
2022 május 28., 17:42
comments 16

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új elnöke szerint "Magyarország erkölcsi kötelessége", hogy pályázzon a 2036-os nyári olimpia megrendezésére. Hogy ez alatt mit ért, azt sajnos bővebben nem fejtette ki a MOB közgyűlésén, így például az se derül ki, hogy mit ért "Magyarország" pályázatán egy olyan eseményre, amit nem országok, hanem városok - 2024-ben Párizs, 2028-ban Los Angeles, 2032-ben pedig Brisbane - rendeznek.

photo_camera Gyulai Zsolt, a MOB elnöke Schmitt Pál bukott köztársasági elnöknek gratulál az életműdíjához a Magyar Olimpiai Bizottság 2022. május 28-i közgyűlésén. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A közgyűlés napirendjén amúgy a téli olimpiai szereplésről szóló beszámoló elfogadása, illetve a közgyűlés szavazati joggal rendelkező delegáltlétszámának megemelése volt. A 2021 végén rendkívüli közgyűlésen leváltott előző elnök, Kulcsár Krisztián 54 fpre csökkentette a közgyűlés létszámát, lényegében az emiatti lázongás vezetett a bukásához. Így most a közgyűlésen újra 127 főre emelték a delegáltak számát.

A nyári olimpiai pályázat kérdése csak ezután került szóba. (Via Telex, Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt