Gratulálunk, ügyesen hazudtál és mindenkit átvertél, a nyereményed egymillió dollár!

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
május 28., szombat 17:17
8

A Netflix Bullshit – magyarul a visszafogottabb Így is nyerhetsz egymillió dollárt – című kvízműsora alapvetően pont olyan, mint minden más tévés vetélkedő: van benne egy harsány, vicceskedő műsorvezető, kérdésről kérdésre növekvő pénznyeremény, tudományos, földrajzi, popkulturális kérdések és rotálódó versenyzők. Ami viszont nincs meg a többi műsorban, hogy itt nem kell tudni a jó választ, egyszerűen csak úgy kell tenni, mintha tudnánk a jó választ, erről pedig meg kell győzni a többieket. Válaszolhatsz rosszul akár mind a tíz kérdésre is, ha ügyesen kamuzol és mindenkit átversz.

A Bullshit lényege, hogy miközben a műsorvezető Howie Mandel szórakoztató nagybácsiként viselkedik, a négy játékos közül az épp pénzért hazudozó versenyzőnek ki kell választania négy válasz közül a helyeset, majd előadnia egy történetet, hogy miért is biztos abban, hogy az a válasz a helyes. Ezután a három, zsűriként funkcionáló játékos dönt, hogy a versenyző kamuzott vagy igazat mondott.

Ha a versenyző jól válaszolt, továbbjut. Ha nem válaszolt jól, de legalább az egyik játékos elhitte a hazudozásait, akkor is továbbjut. Mert nem számít, ha itt valaki az égvilágon semmit nem tud és arról próbálja meggyőzni a többieket, hogy azt a bizonyos vulkánt ott Olaszországban nem Strombolinak, hanem Bombolininek hívják. A lényeg, hogy válaszadás közben ne remegjen a keze, ne nézzen kétségbeesetten, legyen magabiztos és ne magyarázza túl lehetetlen magánéleti sztorikkal, hogy miért biztos abban, hogy nemcsak a vulkánt, de egy töltött pizzát is bombolininek hívnak. A műsorban persze a „hazugság”, mint kifejezés, egyszer sem hangzik el, csak a magyarul talán leginkább kamuzásra, mellébeszélésre lefordítható „bullshitting”.

A durva itt nem is feltétlenül az, hogy tudás nélkül és hazudozással – elnézést: összevissza beszéléssel – lehet pénzt nyerni, hanem, hogy mennyi pénzt lehet nyerni.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt