A norvégok átkeresztelték Fehéroroszországot

külföld
2022 május 29., 15:00
comments 10

A norvég külügyminisztérium bejelentette, hogy mostantól nem Hviterusslandnak (azaz Fehéroroszországnak), hanem Belarusnak nevezik Fehéroroszországot. Jonas Gahr Støre miniszterelnök azt mondta, a döntéssel a belarusz ellenzéki mozgalmakkal való szolidaritásukat fejezik ki. Minderre azután került sor az Aftenposten szerint, hogy Anniken Huitfeld külügyminiszter találkozott Szvetlana Tyihanovszkajával, az egykori ellenzéki elnökjelölttel, aki előre kifejezte köszönetét a körvonalazódó döntésért. A norvég külügyminisztériumban aláhúzták: Oslo ezzel is demonstrálja, hogy érti a különbséget, ami Fehéroroszország – azaz Belarusz – és az Orosz Föderáció között fennáll.

photo_camera Anniken Huitfeld norvég külügyminiszter Fotó: BERND VON JUTRCZENKA/dpa Picture-Alliance via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt