A norvégok átkeresztelték Fehéroroszországot

külföld
2022 május 29., 15:00
comments 10

A norvég külügyminisztérium bejelentette, hogy mostantól nem Hviterusslandnak (azaz Fehéroroszországnak), hanem Belarusnak nevezik Fehéroroszországot. Jonas Gahr Støre miniszterelnök azt mondta, a döntéssel a belarusz ellenzéki mozgalmakkal való szolidaritásukat fejezik ki. Minderre azután került sor az Aftenposten szerint, hogy Anniken Huitfeld külügyminiszter találkozott Szvetlana Tyihanovszkajával, az egykori ellenzéki elnökjelölttel, aki előre kifejezte köszönetét a körvonalazódó döntésért. A norvég külügyminisztériumban aláhúzták: Oslo ezzel is demonstrálja, hogy érti a különbséget, ami Fehéroroszország – azaz Belarusz – és az Orosz Föderáció között fennáll.

photo_camera Anniken Huitfeld norvég külügyminiszter Fotó: BERND VON JUTRCZENKA/dpa Picture-Alliance via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.