Aligha a veszteséges szállodák üzemeltetéséből jött össze Tiborcz cégének rejtélyes extraprofitja

május 30., hétfő 13:58
9

Már nem Tiborcz István cége üzemelteti Tiborcz István magyarországi, zömmel veszteséges szállodáit - derül ki nyilvános cégadatbázisokból. Eddig a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozó BDPST Zrt. volt a tulajdonosa a szállodák üzemeltetésével foglalkozó BDPST Hotel Management Zrt.-nek, de április 27-től már Somlyai Zoltán, a cég vezérigazgatója lett egyben a tulajdonos is.

"Szállodaüzemeltető vállalkozás első embereként eddigi pályafutásom legnehezebb, bizonyos szempontból mégis a legsikeresebb évét tudhatom magam mögött" – mondta idén februárban a turizmus.com-nak a BDPST Hotel Management Zrt. vezérigazgatója. Somlyai Zoltánnak kellett talpon tartani a turai kastélyszállót, a Hotel Alice-t a budapesti Andrássy úton, az Andrássy Kúria & Spa-t Tarcalon, a Lifestyle Hotel Mátrát Mátraházán és a D8 Hotelt a budapesti Dorottya utcában.

Tiborcz István Orbán Viktor miniszterelnök eskütételén Fotó: Németh Dániel/444

Ezeket a szállodákat a BDPST eddig saját leánycégével üzemeltette. "Hiszünk az ésszerű és átlátható szállodaüzemeltetésben, miközben nemzetközi sztenderdekre alapozott mégis különleges, egyedi megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek. Minden ránk bízott szállodát a legnagyobb gondossággal kezelünk" - közlik is a saját oldalukon. Az üzemeltető cégnek azonban már Somlyai a tulajdonosa, persze maguk a hotelek változatlanul Tiborcz István tulajdonában maradnak.

Bár a napokban jelent meg, hogy 12 milliárdos nyereséggel zárt tavaly Tiborcz cége, a BDPST, de az elég biztos, hogy nem a szállodái termelték ki neki ezt a vagyont. A BDPST Hotel Management alá tartozó Alice Hotel Kft. tavaly 241 millió forintos veszteséget hozott össze. A tarcali Andrássy Kúria a Témadesign Kft. feladat volt, de tavaly 172 millió forintos veszteséggel zártak. A turai kastély a TRA Real Estates Kft. nevű céghez tartozik, de 2020-ban veszteséges volt (a 2021-es mérleg még nem ismert). Tavaly vette meg Tiborcz István cége a D8 hotelt a Dorottya utcában, az üzemeltető Bienvenue Kft. tavaly 50 milliós veszteséget termelt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt