Az új Top Gun az első Tom Cruise-film, ami több mint 100 millió dollárt hozott a nyitóhétvégén Észak-Amerikában

FILM
2022 május 30., 12:25

„Az új Top Gun rettenetes film, imádtam minden percét”ezzel a címmel írt kritikát Kaufmann Balázs kollégánk a Top Gun: Maverick című filmről.

Hogy mennyire igaza volt, azt a számok is igazolták: az amerikai haditengerészet pilótájának, Pete „Maverick” Mitchellnek 36 év után folytatódó története az észak-amerikai mozikban az első 3 nap alatt 124 millió dollárt hozott a jegyeladásokkal.

A Paramount Pictures adatai szerint a film világszerte 248 millió dollárt hozott. „Ezek az eredmények nevetségesen, rendkívül fantasztikusak” – mondta Chris Aronson, a Paramount hazai forgalmazásért felelős elnöke.

photo_camera Forrás: Top Gun: Maverick/Paramount Pictures

Az eddigi nyitóhétvége-csúcstartó Tom Cruise-film a 2005-ös Világok harca volt, Steven Spielberg sci-fi-je 64 millió dollárt kaszált 3 nap alatt. Az 59 éves Cruise mostani filmje a Covid-korszak filmjei közül a negyedik legjobb nyitással büszkélkedhet, a Pókember: Nincs hazaút, a Doctor Strange az őrület multiverzumában és az új Batman mögött. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt