Jakab Péter feljelenti Potocskáné Kőrösi Anitát

POLITIKA
2022 május 30., 15:17
comments 7

Jakab Péter arról írt a Facebookon, hogy feljelentést tesz Potocskáné Kőrösi Anita ellen.

A Jobbik elnöke azt írja, Potocskáné Kőrösi Anita az elmúlt években végzett gazdasági, szakmai munkájával kiérdemelte feltétlen bizalmát, ezért is jelölte elnökhelyettesének a Jobbik tisztújításán, de azóta történt valami.

Potocskáné Kőrösi Orsolya, a Jobbik képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. október 25-én.
photo_camera Potocskáné Kőrösi Orsolya, a Jobbik képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. október 25-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Jakab azt írja, a bizalmát élvező ember hirtelen, a távollétében „úgy dönt, elnöki jogkört ragad magához, semmibe veszi a törvényeket, és mint elefánt a porcelánboltban elkezd törni zúzni”. „Elnökhelyettesként többek között utasítja a Jobbik pártalapítványát olyan kifizetések végrehajtására, amelyek anyagilag csődbe vinnék az alapítványt. Kész, vége, nincs tovább. Vagy épp engem, mint frakcióvezetőt megkerülve utasítja a hivatalomat szerződések megkötésére mindenféle jogkör nélkül” – írja Jakab.

Jakab azt írja, „egy párt elnökhelyettese, de még elnöke sem utasíthat semmire sem egy alapítványt”, „még a párt alapítványát sem”, mert „tiltja a törvény”.

Jakab Péter azt írja, azzal szemben kell fellépnie a Jobbik védelmében, akiben megbízott emberként, de „a Jobbik nem a Fidesz”. „Ha a Fidesz visszaéléseivel, korrupciójával, hatalmi túlkapásaival szemben harcot hirdetünk, akkor magunk között sem tűrhetjük meg mindezt. Sőt! A korrupciónak, a visszaélésnek nincs színe. Akkor sem tűröm, ha fideszes az elkövető, de akkor sem, ha jobbikos. Sőt, akkor irtom csak igazán” – írja.

Jakab ma „őrködve a párt törvényes működése felett”, feljelentést tesz hűtlen kezelés és hanyag kezelés kísérlete miatt, és kezdeményezi a párt etikai bizottságánál Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból. „Az eljárás alapjául szolgáló bizonyítékokat, dokumentumokat a hatóság rendelkezésére bocsátom, a sajtónak a kérdésben nem nyilatkozom” – írja a Jobbik elnöke.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.