Kivonul az Orsay Magyarországról

gazdaság
2022 május 30., 14:05
comments 10

„Kedves Vásárlónk, sajnos a koronavírus-világjárvány káros gazdasági hatásai minket is elértek, így azt szomorú hírt kell közölnünk Veletek, hogy az Orsay kénytelen magyarországi tevékenységét 2022. június 10-ig megszüntetni” – közölte az Orsay.

Az Orsay-csoport nemzetközi üzletláncot működtet 705 üzlettel, amiből 197 Németországban van, 33 pedig Magyarországon.

Bezárt Orsay üzlet a németországi Euskirchenben 2022, április 26-án.
photo_camera Bezárt Orsay üzlet a németországi Euskirchenben 2022, április 26-án. Illusztráció: Henning Kaiser/dpa via AFP

A boltokban legkésőbb június 10-ig lehet beváltani az ajándékkártyákat és a klubutalványokat, a náluk vásárolt nem hibás termékek esetén mától megszüntetik a visszavételi, levásárlási, pénzvisszafizetési lehetőséget – írja a HVG.

A lap szerint nem újdonság, hogy bajban van az Orsay, a Forbes a hónap elején arról írt, hogy a cég finanszírozási gondokkal küzd. A magyar alvállalat, az MDO Kereskedelmi Kft. árbevétele 2019 után nagyot esett, a 2020-as évet a cég 1,3 milliárd forint veszteséggel zárta. Május 4-én ideiglenesen leállították a magyar webshopot.

A német ruhakereskedő Orsay osztrák alvállalata, az Ordia már korábban bejelentette a fizetésképtelenséget. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.