Megalakul a Digitális Magyarország Ügynökség, Guller Zoltán miniszteri biztosként felel érte

POLITIKA
2022 május 30., 19:02

Új korszak veszi kezdetét Magyarországon az általános digitalizációs folyamatban: megalakul a Digitális Magyarország Ügynökség, ami egyfajta ernyőszervezetként szinte minden hazai digitalizációs folyamatot egy platformra terel majd a hatékony fejlesztés és működés érdekében – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A jövőben Guller Zoltán a Digitális Magyarország Ügynökség létrehozásáért és működtetéséért felelős miniszteri biztosként folytatja tevékenységét.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az MTÜ strandfejlesztési programjának negyedik üteméről tartott sajtótájékoztatón Zánkán 2020. július 31-én.
photo_camera Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az MTÜ strandfejlesztési programjának negyedik üteméről tartott sajtótájékoztatón Zánkán 2020. július 31-én. Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A Digitális Magyarország Ügynökség fő feladata a kormányzati digitalizáció és a digitális állampolgárság megteremtése. A KTK szerint cél az átláthatóság, a kiszámíthatóság, a hatékony és gyors ügyintézés biztosítása, hogy Magyarországot egy jól működő 21. századba vezesse át.

A megalakuló ügynökség feladatokat vesz át minisztériumoktól, a működését a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyeli.

A kormány Guller Zoltánt a Digitális Magyarország Ügynökség létrehozásáért és működtetéséért felelős miniszteri biztossá nevezi ki, aki a közlemény szerint az elmúlt 6 évben nemzetközi szinten is egyedülálló és példaértékű digitális működés alapjait tette le a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ létrehozásával.

Guller a turizmusban a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnökeként folytatja a munkáját. Nemrég derült ki, hogy Guller egyedül döntött a 2020-as egyedi turisztikai támogatásokról, nem volt szakmai grémium. A 24.hu perelte ki a titokban kiosztott támogatások dokumentációját, így derült ki, hogy az MTÜ nem mondott igazat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.