Mosonmagyaróvár környékéről már több magyar rendszámtáblát loptak el a hatósági áras benzin miatt

május 30., hétfő 20:04
7

Csütörtök óta csak magyar rendszámú és forgalmi engedélyű autók vásárolhatnak benzint hatósági áron, ezt a benzinkutasok a kasszánál, a forgalmival ellenőrzik. A kormányrendelet hatásairól az RTL Híradó készített összefoglalót.

A MOL egyik vezetője szerint már meg is indult a trükközés:

„Mosonmagyaróváron és környékén körülbelül 30 magyar rendszámot loptak el, és szlovák oldalakon már megjelent, hogy lehet vásárolni” - mondta el a Rádió 1-nek Ratatics Péter, aki a fogyasztói szolgáltatásokért felel a MOL-Csoportnál. Ratatics azt mondta, hamis forgalmi engedélyekkel is találkoztak már a kutasok.

A Shell Hungary Zrt. közölte, több millió forintba kerül a kasszák átprogramozása, de úgy gondolják, ez nem fog fennakadást okozni náluk.

A kisebb kutaknál viszont káosz lehet az átállásból, mondta az RTL-nek Gépész László, a Független Benzinkutak Szövetségének elnökségi tagja. Az egyik komoly gond elmondása szerint a mezőgazdasági gépek kérdése: eddig tartályokban szállították a kútról az üzemanyagot, amit ezekbe a gépekbe töltöttek, de kérdés, hogy ezt továbbra is megtehetik-e, vagy minden alkalommal oda kell menni a traktorral, hogy közvetlenül abba tankoljanak. Gépész László szerint kérdéseikre hónapok óta próbálnak válaszokat kapni a kormánytól, sikertelenül.

Bakos Piroska, a MOL Magyarország kommunikációs vezetője az RTL-nek azt mondta, a kormányrendeletben nem szerepelnek részletszabályok bizonyos esetekre, nem tudni például, hogy mi a helyzet a kismotorokkal, amelyekre nem kell rendszám. A MOL-nál ebben az esetben hatósági áron lehet tankolni, és a kedvezményes árat kell fizetnie annak is, aki autó nélkül, maximum 20 literes kannába tankol.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt