Majdnem háromszázmillió forint osztalékot vett ki Várkonyi Andrea a médiacégéből

május 31., kedd 14:00
16

Közel tizenhatszorosára növelte értékesítésből származó nettó árbevételét a Várkonyi Andrea többségi tulajdonában lévő WhiteDog Media Kft. reklám- és médiacég, írja az mfor.hu.

A 2020-ban alapított cég a 2021-es üzleti évet 2,03 milliárd forintos árbevétellel zárta. Az értékesítés legnagyobb hányada, mintegy 1,402 milliárd forint a „film, videó, televízióműsor-gyártásból" származott, a reklámügynöki tevékenység 610 millió forintot hozott. A kiadások sorában a legnagyobb tételeket - összesen mintegy 1,245 milliárd forintot - az anyagjellegű ráfordítások jelentették, az azonban nem derül ki, hogy ezt az összeget mire költötte a cég.

Az adók befizetése után Várkonyi Andrea és üzlettársa, Gergely Judit több mint 388 millió forintos nyereséget könyvelhetett el. Ezek után nem meglepő, hogy a két tulajdonos az osztalékfizetés mellett döntött. Összesen közel 394 millió forintnyi osztalékot vesznek ki a cégből, Várkonyi Andrea 295,425 millió forintot, Gergely Judit pedig 98,475 millió forintot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt