Már a BME-n is vizsgálják a modellváltás lehetőségét

május 31., kedd 12:32
7

Hétfőn a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) szenátusa egyhangúlag megszavazta, hogy a szenátus elnöke kapjon felhatalmazást a kontrollált intézményi működésimodell-fejlesztés előkészítésére. Az erről szóló közleményében a hallgatók érdekképviselete hangsúlyozta, hogy az előterjesztés nem a BME modellváltásáról szól, hanem egy esetleges modellváltás körülményeinek megismeréséről, előzetes információszerzésről.

A BME kancellárja, Kotán Attila már tavaly arról értekezett, hogy meg kell vizsgálniuk a modellváltás lehetőségét. Stumpf István, a felsőoktatás kiszervezéséért felelős kormánybiztos pedig tavaly májusban vetette fel, hogy BME-nek is alapítványi fenntartásba kellene kerülnie, mint korábban annak a 10 egyetemnek. Ezeknek az élére olyan kuratóriumok kerültek, amiket nagyrészt megbízható kormánypárti káderekkel töltöttek fel.

A kiszervezések miatt mostanáig csak 5 állami fenntartású egyetem maradt: az ELTE, a BME, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Zeneakadémia.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt