Nadal: Lehet, hogy ez lesz az utolsó meccsem a Roland Garroson

sport
2022 május 31., 06:44
Nadal a 2018-as Roland Garros-döntő után
photo_camera Nadal a 2018-as Roland Garros-döntő után Fotó: CHRISTOPHE SIMON/AFP

Kedd este a spanyol Rafael Nadal Novak Djokovics ellen lép pályára a párizsi Roland Garros negyeddöntőjében.

Nadal az Australian Openen aratott januári győzelmével minden idők legeredményesebb teniszezője lett, összesen 21 Grand Slam-győzelme van. Dominanciája messze a párizsi salakon a leglátványosabb: a Garroson idáig 13-szor diadalmaskodott.

Hogy ez mit jelent, azt jól mutatja, hogy utána a legtöbb trófeát itt Björn Borg gyűjtötte be: de ő csak 6-szor győzött Párizsban a nyílt teniszbajnokságok történetében.

Nadalnak egészen döbbenetes statisztikája van: pályafutása során 105 meccset nyert meg a Garroson és csak 3-at veszített el.

De a történet hamarosan véget érhet, és ezt maga az érintett ismerte be hétfőn, a világelső Djokovics elleni meccs előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A 35 éves Nadal, aki 5. kiemelt a tornán, arról beszélt újságírók előtt, hogy bízik benne, nem hátráltatják majd sérülések az utolsó edzései előtt. Örül annak, hogy eljutott idáig, mert három hete még abban sem volt biztos, hogy egyáltalán rajthoz tud állni a versenyen.

A spanyol egy éve nem játszott Djokovics ellen, és elmondása szerint nagy kihívás lesz számára a találkozó, tekintve, hogy a szerb 9 győztes meccs és a római ATP-torna megnyerése után várja kettejük meccsét.

„Ki kell élveznem ezt a negyeddöntőt. Innentől minden meccs az utolsó lehet számomra a Roland Garroson.”

Nadal azt is elismerte, ezúttal esélytelenebbként lép pályára a szerb ellen, és ez korábban ritkán volt így.

Szerinte 2015-ben és idén van olyan helyzet, amiben egyértelműen Djokovics az esélyesebb - korábban inkább ő volt az, vagy egyenlő sansszal léptek pályára. (Marca)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.