Csák János szerint érdemes idehozni a Fudan Egyetemet

oktatás
június 1., 6:39
comments 13

"A Fudan a világ egyik legjobb egyeteme, s ha itt is minőségi képzést kínál a hallgatóknak, azzal tovább növelheti Magyarország vonzerejét a felsőoktatási piacon, ezért érdemes idehozni" - mondta a Mandinernek adott interjúban Csák János újonnan megválasztott kulturális és innovációs miniszter. Szerinte a választási eredmény korántsem változtatta meg azt a stratégiát, hogy a magyaroknak a nyugati és a keleti világot egyaránt érteniük kell.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A CEU viszont aligha jöhet vissza Budapestre. "A CEU esetét jogi ügynek tartom. Nem felelt meg a jogszabályoknak, de hangsúlyozom: nem a Közép-európai Egyetem, hanem a CEU. A kormány bevezette a bajor típusú szabályozást, és az intézmény annak sem tudott megfelelni, ezért elment Bécsbe. Jó egészséget kívánok nekik!" - fogalmazott a miniszter. De bárkit szívesen látnak, aki betartja a magyar jogszabályokat.

Az a napokban derült ki, hogy elkaszálta az ellenzék népszavazását az Alkotmánybíróság a Fudan-ügyről, mert az nemzetközi szerződést érint.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt