Elon Musk közölte a Tesla dolgozóival: térjenek vissza az irodába, vagy mehetnek isten hírével

külföld
2022 június 01., 14:09
comments 48

Egy internetre kiszivárgott céges email szerint a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk arra kérte a vállalat dolgozóit, hogy a home office-ból térjenek vissza az irodákba dolgozni, ha pedig ezt nem szeretnék, akkor hagyják el a céget. Egyelőre sem a Tesla, sem Elon Musk nem kommentálta hivatalosan a hírt, viszont Twitteren Musk azt válaszolta egy erre vonatkozó kérdésre, hogy akik szerint irodába járni elavult dolog, azok „érezzék feljogosítva magukat arra, hogy máshol tegyenek úgy, mintha dolgoznának”.

Elon Musk egy konferencián
photo_camera Elon Musk egy konferencián Fotó: RYAN LASH/AFP

„Bárkinek, aki távmunkát szeretne végezni, legalább (tényleg legalább) heti 40 órát kell az irodában töltenie, vagy távoznia kell a Teslától” - állt a kiszivárgott üzenetben. A vezérigazgató azt is írta, hogy azoknak, akik nem teljesítik ezt a minimumot, személyesen ő fogja elbírálni az ügyét. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.