Mindkét pilóta elaludhatott egy New York-i járaton

külföld
2022 június 01., 05:24
comments 3

Még május elején, az ITA Airways New York és Róma közötti járatán szundíthatott el a kapitány és a másodpilóta, amire bizonyíték ugyan nincs, de mivel nem vették fel időben a kapcsolatot a francia légiforgalmi irányítással, a vizsgálat során erre jutottak - írja az Airportal.hu.

A kapitány arra hivatkozott, hogy csak kommunikációs zavar történt, de a Corriere della Sera által közzétett jelentés szerint mindkét pilóta elaludt. A repülő a római reptér felé tartott, a pilótáknak a francia légtérbe érve fel kellett volna venniük a kapcsolatot a marseille-i központtal, de ez nem történt meg, és a légi irányítók is hiába szólítgatták őket. Ezután értesítették a francia légierőt, hogy küldjenek vadászgépeket a repülőhöz, de erre már nem volt szükség, mert végül bejelentkeztek.

A légitársaság a belső vizsgálat után elbocsátotta a kapitányt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.