Navracsics Tibor az Európai Néppárt politikusaival haverkodik

POLITIKA
2022 június 01., 20:12
comments 1

Hiába tették ki a Fideszt az Európai Néppártból, pontosabban hiába lépett ki a Fidesz, mielőtt kitették volna, a fideszes Navracsics Tibor azért ellátogatott a párt rotterdami kongresszusára. Navracsics, aki területfejlesztésért és uniós forrásokért felelős miniszter az ötödik Orbán-kormányban, korábban pedig az Európai Bizottság tagja volt, Facebook-oldalán azt írja:

Jó volt újra régi barátokkal találkozni az Európai Néppárt kongresszusán, Rotterdamban! Külön öröm volt gratulálni Gonzales Pons úrnak a párt alelnökévé választásához!(A Néppárt új elnökének, az Orbánnal már korábban szembefordult Manfred Webernek nem járt a gratuláció.)

link Forrás

A Fidesz 2021 márciusában jelentette be, hogy kilép az Európai Néppártból, előtte pedig a párt EP képviselői jelezték, hogy kilépnek a párt frakciójából. A Fidesz így reagált arra, hogy , hogy a néppárti frakció 84 százalékos többséggel olyan új szabályzatot fogadott el, ami alapján az eddigieknél könnyebben rakhatnák ki a frakcióból a fideszeseket. Ahogy akkor írtuk, ezt az új szabályzatot kifejezetten a Fideszre szabták, világosan látszott, hogy ha a fideszesek nem mennek, akkor felfüggesztik a tagságukat. A Fidesz és az EPP között azóta viszonylag fagyos a viszony, de talán Navracsics Tibor meglágyíthatja a szíveket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.