Navracsics Tibor az Európai Néppárt politikusaival haverkodik

június 1., szerda 20:12
1

Hiába tették ki a Fideszt az Európai Néppártból, pontosabban hiába lépett ki a Fidesz, mielőtt kitették volna, a fideszes Navracsics Tibor azért ellátogatott a párt rotterdami kongresszusára. Navracsics, aki területfejlesztésért és uniós forrásokért felelős miniszter az ötödik Orbán-kormányban, korábban pedig az Európai Bizottság tagja volt, Facebook-oldalán azt írja:

Jó volt újra régi barátokkal találkozni az Európai Néppárt kongresszusán, Rotterdamban! Külön öröm volt gratulálni Gonzales Pons úrnak a párt alelnökévé választásához!(A Néppárt új elnökének, az Orbánnal már korábban szembefordult Manfred Webernek nem járt a gratuláció.)

A Fidesz 2021 márciusában jelentette be, hogy kilép az Európai Néppártból, előtte pedig a párt EP képviselői jelezték, hogy kilépnek a párt frakciójából. A Fidesz így reagált arra, hogy , hogy a néppárti frakció 84 százalékos többséggel olyan új szabályzatot fogadott el, ami alapján az eddigieknél könnyebben rakhatnák ki a frakcióból a fideszeseket. Ahogy akkor írtuk, ezt az új szabályzatot kifejezetten a Fideszre szabták, világosan látszott, hogy ha a fideszesek nem mennek, akkor felfüggesztik a tagságukat. A Fidesz és az EPP között azóta viszonylag fagyos a viszony, de talán Navracsics Tibor meglágyíthatja a szíveket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt