Nem lesz GÁZÁREMELÉS Szerbiában

külföld
2022 június 01., 06:04
comments 1

Szerbia és Oroszország államfőjének megállapodása alapján olyan kedvező áron kapja Magyarország déli szomszédja a gázt az orosz forrásból, hogy a következő tél végéig nem kell növelni annak lakossági árát - szemlézte a Napi.hu a vajdasági Szabad Magyar Szó tudósítását.

Aleksandar Vucic és Vlagyimir Putyin 2021-es találkozója Szocsiban
photo_camera Aleksandar Vucic és Vlagyimir Putyin 2021-es találkozója Szocsiban Fotó: MIKHAIL KLIMENTYEV/AFP

A gáz ára garantált és a következő tél végéig semmilyen áremelkedés nincs tervben – mondta Jovanka Atanackovic. Pár nappal korábban Aleksandar Vucic, Szerbia elnöke Vlagyimir Putyinnal, Oroszország elnökével folytatott telefonbeszélgetést az ügyről. Ezen született meg a megállapodás, amely alapján Szerbiában biztosított lesz a kedvezményes áron, Oroszországból érkező gáz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.