Százmilliókkal tolták meg a Brexit miatt Matolcsy Ádám, Gattyán György és Mészáros Lőrinc érdekeltségeit

bűnügy
június 1., 5:11
comments 9

Azok a vállalatok, melyek „hitelt érdemlően” bizonyítani tudták, hogy káruk keletkezett abból, hogy az Egyesült Királyság kilépett az EU-ból, összesen 22 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhattak. Ezt a pénzt az Európai Unió három év alatt fizette volna ki, de a magyar kormány úgy határozott, előfinanszírozza. A nyolcvan győztes cég között van Matolcsy Ádám bútorgyára, a barátja, Száraz István gasztrocége és Mészáros Lőrinc érdekeltsége, a Kall Ingredients Kft is - írja a 24.hu.

Utóbbi cég izocukorgyárat működtet, és a keretből a második legtöbb támogatást kapja: több mint 1 milliárd forintot. A vállalatot a 24.hu megkereste, hogy megkérdezzék, pontosan hogyan is okoz nekik kárt a Brexit, de nem válaszoltak.

A jegybankelnök Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám gyára, a Balaton Bútor Kft. 308 millió forintra pályázott sikeresen, ez az összeg a 2020-ban elért profitja tizenhétszerese. A portál megkeresésére ők sem reagáltak.

Száraz István cége, a Culinaris Kft. is a kilépés kárvallottjának tartja magát, állítólagos veszteségeit 375 milliós támogatással igyekszik enyhíteni a kormány. A kérdésekre ők se válaszoltak.

Gattyán György cége, a Teqball Kft. 255 millió forintot nyert a brexitalapból, ők sem adtak választ a 24.hu megkeresésére, hogy milyen formában érintette őket az Egyesült Királyság kilépése az Unióból.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt