Márki-Zay Péter szomorúan figyeli, ahogy a Fidesz és egyes ellenzékiek együttműködnek annak érdekében, hogy Magyarországon ne legyen hiteles ellenzék

belföld
2022 június 02., 17:07
comments 29

Folytatja hadjáratát (majdnem) mindenki ellen Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék nem annyira sikeres egykori miniszterelnök-jelöltje. A politikus ezúttal egészségügyi kérdésekben nyilvánult meg a közösségi oldalán.

Azt írja, hogy a DK-képviselők és a Fidesz-kormány „hazug állításaival szemben az ellenzéki összefogás választási programjában az egészségügy fejlesztése, valamint az egészségügyi dolgozók bérének emelése és munkakörülményeinek javítása szerepelt”. Mégpedig a nőügyi munkacsoport, Márki-Zay felesége és maga Márki-Zay által előterjesztve az alábbi pontok szerint:

  • egylépcsős jelentős béremelést követően az átlag feletti béremelés legalább öt évig, vagy amíg az elvándorlás meg nem szűnik
  • pályakezdési pótlék, lakhatási támogatás a fiatal szakdolgozók itthoni munkába állásának támogatására, különösen vidéken
  • védőnői hálózat megerősítése és a védőnők munkakörülményeinek javítása
  • várólisták csökkentése, akár a magánegészségügyi ellátások ingyenessé tételével is
  • önálló egészségügyi minisztérium

Márki-Zay Péter szomorúan figyeli, „ahogy a Fidesz és egyes ellenzékiek együttműködnek annak érdekében, hogy Magyarországon ne is legyen hiteles ellenzék”. Továbbá azt mondja: „Ahogy küzdünk a bal- és jobboldali korrupció ellen, úgy harcolunk a bal- és jobboldali hazugságok ellen is.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.