Kínában alapít bankot az OTP

gazdaság
2022 június 03., 17:48
comments 4

Az OTP vegyesvállalatot alapít a Kínai Népköztársaságban 15 százalék tulajdoni részesedéssel, fogyasztási hitelezésre, az erről szóló megállapodásokat 2022. június 2-án írták alá a partnerek - közölte az OTP Bank Nyrt. pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan a negyedik negyedévben kerül sor a szükséges, több lépcsős kínai hatósági engedélyek megszerzésének függvényében. A vegyesvállalat alapítása az illetékes kínai felügyeleti hatóság mellett a magyar felügyeleti hatóság engedélyéhez is kötött. Az előzetes engedélyt a Magyar Nemzeti Bank 2022. április 14-én adta meg.

Az OTP Bank részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Pénteken a papír ára 120 forinttal, 1,31 százalékkal 9314 forintra emelkedett, árfolyamának minimuma 8500 forint, maximuma 19 590 forint volt az elmúlt egy évben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.