Magyar-belarusz katonai-politikai megbeszélésről számolt be Lukasenka védelmi minisztériuma

június 3., péntek 10:21
40

A magyar és a belarusz védelmi minisztériumok képviselői megvitatták a kelet-európai katonai-politikai helyzetet - jelentette csütörtökön a belarusz állami hírügynökség.

Megosztották a nézeteiket

A Belarusz Védelmi Minisztérium közlése alapján azt írják, a Nemzetközi Katonai Együttműködésért felelős osztály vezetője, Valerij Revenko ezredes találkozott a magyar nagykövetség katonai attaséjával, Zákány László ezredessel.

A hír szerint a megbeszélés témája a „belarusz-magyar viszony volt a katonai szférában”, a felek pedig „megosztották egymással a nézeteiket a kelet-európai katonai-politikai helyzetről”.

Az unió szerint Oroszországot támogatják

Az uniós álláspont szerint az Aljakszandr Lukasenka vezette Belarusz támogatja Oroszország katonai agresszióját azzal, hogy megengedi az orosz hadseregnek, hogy a területéről rakétákat lőjenek ki Ukrajnára, hogy átengedi az orosz nehézfegyvereket és az orosz légierőt. Az EU ezért március elején szankciókat vetett ki 22 magas rangú belarusz katonai vezetővel szemben. (A címlapkép illusztráció, márciusban készült Lukasenkáról.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt