Versenyhivatali vizsgálat indult a Norbi Update ellen

gazdaság
2022 június 03., 12:33

Eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal a Norbi Update Lowcarb Zrt. ellen, írja a Napi.hu. A lap megkeresésére a hivatal közölte, hogy

"a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezhető megszegése miatt, és a cég Update termékeihez köthető egyes kereskedelmi gyakorlatokkal kapcsolatban" folyik vizsgálat.

A GVH korábban háromszor bírságolta meg a céget a termékekről szóló megtévesztő állításai miatt. Egyes Norbi péksütiket hirdettek úgy, hogy azoknak testsúlycsökkentő hatásuk van. Schobert Norbert és Rubint Réka cége a tavalyi évet 2,3 milliárd forint bevétellel, 135 millió forint mínusszal zárta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.