Világgazdaság: Hetekig csúszik az OMV schwechati finomítójának újraindítása, benzinhiány lehet

gazdaság
2022 június 03., 19:44
comments 7

Iparági forrásokra hivatkozva arról számolt be a Világgazdaság, hogy

az osztrák OMV schwechati finomítóját nem tudják újraindítani a tervezett karbantartás után, a többhetes csúszás benzinhiányt okozhat.

Közép-Európa egyik legnagyobb finomítóját április elején állították le, a karbantartást május végén kellett volna befejezni, a tervek szerint június 10-én indult volna újra a termelés. Állítólag technikai okok miatt több hetes pótmunkákra van szükség.

A lap szerint az OMV a hazai benzinpiac 17-19 százalékát, a dízel esetében a 13-15 százalékát látja el. Ha a karbantartás csúszása miatt nem tudják ellátni a kétszáz magyarországi kútjukat, nem lesz honnan pótolni a kieső mennyiséget. A Világgazdaság szerint a kieső importmennyiséget a MOL nem tudja pótolni. Az OMV egyelőre nem kommentálta a hírt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt