Egy anya a rendőrökön áttörve mentette ki a gyerekeit a texasi iskolai mészárlás elől

külföld
2022 június 04., 13:52
comments 10

Egy texasi anya, Angeli Gomez a munkáját félbehagyva rohant az uvaldei iskolához, amint megtudta, hogy valaki lövöldözni kezdett az intézményben, és a rendőrökön többször is áttörve mentette ki két fiát. A CBS Newsnak azt mondta, a rendőrök nem csináltak semmi értékelhetőt a helyszínen azért, hogy a gyerekeket kimentsék a merénylő elől, pedig akkor talán sokkal kevesebben haltak volna meg. A lövöldözésnek összesen 21 halálos áldozata volt, mert a 18 éves ámokfutó negyven percig szabadon gyilkolt, mire a rendőrök végre bementek az épületbe.

link Forrás

Gomez a lövöldözés reggelén részt vett a gyerekei ballagási ünnepségén, majd visszament dolgozni a munkahelyére, egy farmra. Tíz perccel később az anyja hívta, hogy valaki lövöldözni kezdett, úgyhogy Gomez visszahajtott az iskolához. Amikor leparkolt, a szövetségi rendőrök megbilincselték, mondván, hogy rossz helyen állt meg és nem működik együtt. Akkor megmondta nekik, hogy ha nem akarják, hogy bemenjen az épületbe, le kell tartóztatniuk, mert ők ott állnak kint a mesterlövész-puskáikkal, de nem mennek be a gyerekekért, és ha ők nem teszik, ő bizony bemegy.

Végül a texasi rendőrök kérésére levették róla a bilincset, akkor Gomez elkezdett az iskola felé rohanni. Átugrott a kerítésen és az egyik fia osztályához rohant, majd amikor megbizonyosodott róla, hogy biztonságban van, elrohant vele a másik fia osztálya felé.

Útközben több rendőr is megpróbálta feltartóztatni, de azt mondta nekik: ha szart se csinálnak és még egy golyóálló mellényt sem adnak neki, akkor hagyják békén.

A másik fia tanterménél nem akarta beengedni a tanár, de amikor résnyire kinyitotta az ajtót, Gomez berohant, megragadta a gyerekét és futottak.

Az anya szerint még tartott a lövöldözés, amikor bement, és az épület azon részén mégsem látott egy rendőrt sem. Ő az autójával közelebb parkolt, mint ahol a mesterlövészek várakoztak.

„Agresszívabbak voltak velünk, szülőkkel, akik hajlandók lettek volna bemenni a gyerekükért. Én megmondtam nekik, nem kell, hogy megvédjenek, akkor már inkább jöjjenek be velem, és védjék meg a gyerekeket” - mondta el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.