Kövér László szerint Zelenszkij elnöknek pszichés problémája van

agybaj
2022 június 04., 14:29
comments 38

Kövér Lászlót a nemzeti összetartozás napján arról kérdezte a Hír TV riportere, hogy ha vége a háborúnak, számítania kell-e a kárpátaljai magyarságnak valamiféle retorzióra az ukrán kormány részéről. A házelnök válaszában kifejtette, hogy Volodimir Zelenszkij magatartása előtt értetlenül áll:

„Amióta az eszemet tudom és figyelem a világpolitika eseményeit (...), nem emlékszem rá, hogy egy segítségre szoruló, bajban lévő ország vezetője olyan hangot mert volna megütni bárkivel szemben, mint amilyen hangot Zelenszkij elnök úr nem csak Magyarországgal szemben, hanem akár a német kancellárral szemben is megüt. Általában (...) aki segítségre szorul, az kérni szokott udvariasan, persze konokul, kitartóan, de mindig csak kérni, sohasem követelőzni és végképp nem fenyegetőzni. Fenyegetőzni az ember általában az ellenségeivel szemben szokott, azokkal szemben, akit barátul akar megnyerni, ritkán.

Itt van egy személyes, pszichés probléma, amivel én a magam részéről nem tudok mit kezdeni - mondta.

Kövér szerint pedig a kárpátaljai magyarságnak van félnivalója a háború után az ukránoktól. „Nagyon oda kell figyelnünk, hogy nehogy véletlenül a nagyobb baj örve alatt valakinek eszébe jusson szépen elintézni a magyar kisebbség, a magyar közösség kérdését. Mondjuk egy olyan nyomással, ami arra késztetné a közösségünk tagjait, hogy hagyják ott a szülőföldjüket 1100 esztendő után” - mondta olyan mozdulat kíséretében, mint amikor az ember lesöpri a tenyeréről a koszt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.