Már öt halálos áldozata van a pénteki német vonatbalesetnek

június 4., szombat 17:19

Szombaton még mindig kutattak a bajorországi vonatbalesetben eltűntek után, a halálos áldozatok száma ötre emelkedett, és a helyi rendőrség 44 sérültről számolt be. Délelőttre a helyszínre érkezett egy nagy teljesítményű daru, mert korábban két kísérlet is sikertelen volt, amelyben fel akarták emelni a sérült kocsikat - jelentette a dpa hírügynökség a helyszínről.

Daruval tudták csak megmozdítani a felborult szerelvényt. Fotó: KERSTIN JOENSSON/AFP

A nap folyamán egy újabb holttestet emeltek ki a roncsok alól. Az ötödik áldozat korát nem közölték, egyes médiahírek szerint egy diák fiúról van szó, de a rendőrség ezt nem erősítette meg.

A Münchenbe tartó személyvonat három kocsija péntek délben siklott ki és borult fel Burgrain faluban, Garmisch-Partenkirchen közelében, egyelőre nem tudják, mi okból. A szerelvényen mintegy 140 ember utazott. A súlyos sérültek közül többeken sürgős műtétet kellett elvégezni - írta a dpa. Egy rendőrségi szóvivő azt mondta szombat reggel: nem tudják kizárni, hogy a felborult kocsik alatt még vannak emberek, de ha vannak, számuk tíz alatt van.

Az utóbbi években Németországban ez volt a legsúlyosabb vasúti baleset. A helyszínre ellátogatott Volker Wissing közlekedési miniszter és Richard Lutz, a német állami vasúttársaság (Deutsche Bahn) vezérigazgatója, és a szerencsétlenség alapos kivizsgálását ígérték. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt