Már öt halálos áldozata van a pénteki német vonatbalesetnek

baleset
2022 június 04., 17:19

Szombaton még mindig kutattak a bajorországi vonatbalesetben eltűntek után, a halálos áldozatok száma ötre emelkedett, és a helyi rendőrség 44 sérültről számolt be. Délelőttre a helyszínre érkezett egy nagy teljesítményű daru, mert korábban két kísérlet is sikertelen volt, amelyben fel akarták emelni a sérült kocsikat - jelentette a dpa hírügynökség a helyszínről.

Daruval tudták csak megmozdítani a felborult szerelvényt.
photo_camera Daruval tudták csak megmozdítani a felborult szerelvényt. Fotó: KERSTIN JOENSSON/AFP

A nap folyamán egy újabb holttestet emeltek ki a roncsok alól. Az ötödik áldozat korát nem közölték, egyes médiahírek szerint egy diák fiúról van szó, de a rendőrség ezt nem erősítette meg.

A Münchenbe tartó személyvonat három kocsija péntek délben siklott ki és borult fel Burgrain faluban, Garmisch-Partenkirchen közelében, egyelőre nem tudják, mi okból. A szerelvényen mintegy 140 ember utazott. A súlyos sérültek közül többeken sürgős műtétet kellett elvégezni - írta a dpa. Egy rendőrségi szóvivő azt mondta szombat reggel: nem tudják kizárni, hogy a felborult kocsik alatt még vannak emberek, de ha vannak, számuk tíz alatt van.

Az utóbbi években Németországban ez volt a legsúlyosabb vasúti baleset. A helyszínre ellátogatott Volker Wissing közlekedési miniszter és Richard Lutz, a német állami vasúttársaság (Deutsche Bahn) vezérigazgatója, és a szerencsétlenség alapos kivizsgálását ígérték. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.