3900 forint adót kell fizetni az Európán belüli repülésért

gazdaság
2022 június 05., 07:38
comments 20

A szombat esti Magyar Közlönyben jelentek meg a kormány új különadói és adóemelési szabályainak részletei. Ezek szerint többek közt

  • 25 százalékos különadó sújtja a MOL olajbeszerzéseit,
  • a légitársaságoknak az Európán belüli utazásokért 3900 forintot kell fizetniük utasonként, Európán kívüli utazásokért pedig 9750 forintot,
  • a cégautóadót megduplázták.

A kormány megsarcolja a gyógyszergyárak, bioetanol-előállítokat is. A jövőben adózni kell a filmes statiszták és az idénymunkások után. Miután pár éve még a megszüntetéséről volt szó, az úgynevezett chipsadót most kibővíti a kormány. A jövedéki adót is emelték:

a kisüzemi sörgyártóknál 900 forint/hektoliter/tényleges alkoholtartalom fok képlet alapján kell fizetni. A nagy sörgyárak ennek a dupláját, 1800 forintot fizethetnek majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.