Ferenc pápa világ vezetőihez: Ne vezessék romlásba az emberiséget!

egyház
2022 június 05., 15:00
comments 3

„Megismétlem a felhívásomat azokhoz, akik a nemzeteket kormányozzák: ne vezessék romlásba az emberiséget. Kérem!” - mondta Ferenc pápa vasárnapi nyilvános beszédében, a pünkösdi Regina Coeli (Mennyek Királynője) ima után.

photo_camera Fotó: TIZIANA FABI/AFP

A pápa felszólalt a háború ellen, amely „Isten álmának megtagadása: népek harcolnak, népek ölik egymást, emberek, akik ahelyett, hogy közelebb kerülnének egymáshoz, kikényszerülnek otthonaikból”. Irányváltásra buzdította a hatalmon levőket, megbeszéléseket, „konkrét tárgyalásokat” kért a tűzszünetért és a fenntartható megoldásért.

„A szenvedők kétségbeesett kiáltása halgattasson meg. Győzedelmesekedjen az emberi élet iránti tisztelet, érjen véget a városok és falvak hétborzongató pusztulása.”

photo_camera Fotó: TIZIANA FABI/AFP

„Továbbra is imádkozzunk, és fáradhatatlanul kötelezzük el magunkat a béke mellett” – szólította fel a híveket Ferenc pápa. (VaticanNews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.