Máris lecserélték a titkosszolgálatok vezetőit

POLITIKA
2022 június 05., 05:24
comments 12
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén, 2021. november 29-én.
photo_camera Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén, 2021. november 29-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A szombat este megjelent Magyar Közlönyből derült ki, hogy Orbán Viktor lecserélte a titkosszolgálatok vezetőit:

  • dr. Takács Tibort, a Nemzeti Információs Központ főigazgatóját dr. Kovács Zoltán András,
  • dr. Szabó Hedviget, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatóját dr. Kiss Csaba váltja.

Az ötödik Orbán-kormány egyik újítása, hogy a Belügyminisztériumtól és a Külügyminisztériumtól elvették a titkosszolgálatokat, hogy Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter felügyelhesse azokat.

Erről a megbízatásáról szólt az évadzáró Magyar Jeti:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.