Nagy Márton szerint a kormány önmagán spórol leginkább

POLITIKA
2022 június 05., 06:32
comments 16

Soproni kihelyezett ülésén döntött a kormány, hogy felállítja a rezsi- és honvédelmi alapot, illetve „extraprofitadókat” vet ki, aminek összege 2022-ben meghaladja a 800 milliárd forintot, jövőre pedig eléri az 1000 milliárd forintot – mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Hozzátette:

a kabinet folyamatosan figyeli, hogy az extraprofitadó által érintett cégek áthárítják-e terheiket a fogyasztókra, és gyorsan, kemény fellépést ígért.

Nagy szerint a kormány önmagán spórol leginkább: 10 százalékkal csökkentették a minisztériumok költségvetését, ami 2022-ben 581 milliárd forint, jövőre pedig 500 milliárd forint megtakarítást jelent. Kiemelte, a kormány emellett az állami beruházások átütemezésével és halasztásával 2022-2023-ban összesen 1150 milliárd forintot takarít meg. Nagy arról is beszámolt, hogy

a kormány a következő hetekben, az infláció alakulását figyelembe véve dönt az élelmiszerek és üzemanyagok, július 1-jén lejáró árstopjának sorsáról.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.