Quo vadis, kürtőskalács: a járvány után újra éledezni kezd a világhír felé menetelő magyar édesség indiai piaca

gasztronómia
2022 június 05., 12:14
comments 8

„Van még rajtunk kívül pár kürtőskalácsozó Bangalore-ben, de azok nem autentikusak” – írja Ramzy Syed, a harmincas indiai vállalkozó, én pedig csak vigyorgok a monitor előtt, hogy 2022-ben milyen összetett fogalommá vált az eredetiség.

Syed, aki szezámmagos csirkés-lilahagymás és nutellás-szezámmagos kürtőst is árul, 2019-ben, a Nagy Indiai Kürtőskalács Boom idején vágott bele a kürtősbizniszbe, miután egy üzlettársa egy prágai turistaúton megkóstolta a híres magyar édességet és őrült lelkesen mesélt neki róla.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.