Több mint negyvenen meghaltak, több százan megsérültek egy bangladesi raktártűzben

külföld
2022 június 05., 14:24

Több szállítókonténer felgyulladt, majd felrobbant egy raktárban a bangladesi Chittagong város közelében. Több százan megsérültek, negyvenkilencen meghaltak. A súlyos sérülések, és a túlterhelt kórházak miatt az elhunytak száma várhatóan növekedni fog.

photo_camera Fotó: MOHAMMAD SHAJAHAN/Anadolu Agency via AFP

Több százan érkeztek a tűz eloltására, és oltás közben több konténer is felrobbant. Mentősök és tűzoltók is vannak az áldozatok között, sokakat nem találnak, köztük újságírókat, akik még a robbanás előtt tudósítottak az esetről. Úgy tudni, egyes konténerekben vegyszereket tároltak.

photo_camera Fotó: MOHAMMAD SHAJAHAN/Anadolu Agency via AFP

Bangladesben gyakran előfordul, hogy a biztonsági előírásokat figyelmen kívül hagyják, vagy hanyagul hajtják vére, ezért az elmúlt években több nagy tűzeset, és robbanás is történt országszerte. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.