Bizalmi szavazás jön Boris Johnson ellen hétfő este

külföld
2022 június 06., 08:03
comments 1
photo_camera Fotó: UK Government

Bizalmi szavazást tart hétfő este a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója Boris Johnson miniszterelnök ellen - jelentette be hétfőn Sir Graham Brady, a konzervatív frakció illetékes bizottságának vezetője, miután összegyűlt a szavazás kiírásához minimálisan szükséges 54 kezdeményező levél.

Brady közölte, hogy a szavazást brit idő szerint 18 és 20 óra - közép-európai idő szerint 19 és 21 óra - között tartják. A voksokat azonnal összeszámolják és az eredményt nem sokkal később kihirdetik. Johnsonnak 180 szavazatra van szüksége, a Politico szerint valószínűbb, hogy ez meglesz neki.

A kormányfő elleni bizalmi szavazás kiírása egy ideje napirenden volt, miután az elmúlt hetekben kiderült, hogy Boris Johnson hivatalban és más kormányintézményekben bulikat tartottak a koronavírus-korlátozások idején, nem egyszer a miniszterelnök részvételével. A „partygate” néven emlegetett ügy Johnson 2019-ben kezdődött miniszterelnöki időszakának eddigi legnagyobb belpolitikai botrányává fajult - fordulatait itt foglaltuk össze. (MTI, Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.