Bizalmi szavazás jön Boris Johnson ellen hétfő este

június 6., hétfő 8:03
1
Fotó: UK Government

Bizalmi szavazást tart hétfő este a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója Boris Johnson miniszterelnök ellen - jelentette be hétfőn Sir Graham Brady, a konzervatív frakció illetékes bizottságának vezetője, miután összegyűlt a szavazás kiírásához minimálisan szükséges 54 kezdeményező levél.

Brady közölte, hogy a szavazást brit idő szerint 18 és 20 óra - közép-európai idő szerint 19 és 21 óra - között tartják. A voksokat azonnal összeszámolják és az eredményt nem sokkal később kihirdetik. Johnsonnak 180 szavazatra van szüksége, a Politico szerint valószínűbb, hogy ez meglesz neki.

A kormányfő elleni bizalmi szavazás kiírása egy ideje napirenden volt, miután az elmúlt hetekben kiderült, hogy Boris Johnson hivatalban és más kormányintézményekben bulikat tartottak a koronavírus-korlátozások idején, nem egyszer a miniszterelnök részvételével. A „partygate” néven emlegetett ügy Johnson 2019-ben kezdődött miniszterelnöki időszakának eddigi legnagyobb belpolitikai botrányává fajult - fordulatait itt foglaltuk össze. (MTI, Politico)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt