A KFC káposztára cseréli a salátát Ausztráliában

külföld
2022 június 07., 05:51

A KFC mostantól káposztát tesz hamburgereibe saláta helyett, mivel az országban salátahiány van. A cég közölte, hogy miután áradások pusztították el a salátatermést, mostantól saláta és káposzta keverékét használja ételeibe.

Az áradások miatt jelentősen emelkedett Ausztráliában a gyümölcsök és zöldségek ára. A közösségi médiában több fotó is megjelent, amiken azt látni, hogy a fejes saláta több mint 10 ausztrál dollárba, vagyis több mint 2600 forintba kerül. Ez a szokásos ár háromszorosa.

Az ausztrál KFC-kben már januárban is módosítani kellett az étlapokon, akkor a legfontosabb alapanyagból, a csirkéből volt hiány.

Az is a napokban derült ki, hogy a klímaváltozás miatt hiánycikk lehet a ketchup. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.