A Top Gun szerzői jogai miatt perlik a Paramountot

június 7., kedd 5:13
1

A pert annak az izraeli írónak a családja indította, akinek a cikke ihlette az eredeti, 1986-os Top Gun című filmet. A család azt állítja, hogy a Paramountnak a Top Gun: Maverick című folytatás bemutatásának idején már nem voltak meg Ehud Yonay 1983-as Top Guns című történetének jogai.

A filmstúdiótól meghatározatlan összegű kártérítést és további pénzt követelnek a Top Gun: Maverick című filmből származó bevételből is, mert szerintük a Paramount Top Gun franchise-a nem létezne Ehud írása nélkül.

A benyújtott papírok szerint 2018-ban Ehud Yonay családja arról tájékoztatta a Paramountot, hogy két évvel később megszűnnek a jogaik Ehud cikkéhez. Szerintük a stúdió 2020 januárjában elvesztette a szerzői jogokat, a folytatást pedig ezután csinálták meg.

A Paramount szerint a család állítása és követelés „alaptalan”.

A BBC egy Los Angeles-i ügyvédtől úgy tudja, a Paramount eredetileg úgy tervezte, hogy a film folytatását 2018-ban készítik el és 2019-ben mutatták volna be, de végül a járvány miatt elhalasztották. (Az nem derült ki, hogy honnan tudták előre, hogy 2020 elején fog kitörni a világjárvány.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt