Két év után újra mehetnek Japánba külföldi turisták, de csak bizonyos felételek mellett

járvány
2022 június 07., 10:11
comments 1

Japán a koronavírus-járvány miatti kétéves korlátozást követően fokozatosan megnyitja az országot a külföldi turisták előtt, de csak bizonyos feltételek mellett léphetnek be az országba. Japán a világ egyik legszigorúbb határellenőrzését vezette be a világjárvány idején, megtiltva szinte minden nem helyi lakos beutazását.

photo_camera Fotó: KAZUHIRO NOGI/AFP

Az újranyitás első szakaszában, június 10-től csak a szervezett turistacsoportokat engedik be. „Az idegenvezetőknek az utazás minden egyes szakaszában gyakran emlékeztetniük kell az utazás résztvevőit a szükséges fertőzésmegelőzési intézkedésekre, beleértve a maszkok viselését és levételét” – olvasható az iránymutatásban. A maszkot még a szabadban is viselni kell.

Kisida Fumio japán miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy a határvédelmi intézkedéseket összhangba hozza a többi gazdag országéval. A kormány nemrég enyhített a maszkviselési szabályokon, de ettől függetlenül sokan továbbra is hordják azt, ahogy korábban is tették a baktériumok, vírusok és pollenek ellen.

James Jang ausztrál utazásszervező szerint a szabályok valószínűleg sokakat elriasztanak majd, mert beltérben nem okoz gondot a maszk viselése, de „24 órán át már igen”. Hozzátette, hogy ugyanígy elriaszthatja a turistákat az utazástól az állandó idegenvezetés költsége is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.