Mariupolnak ezután is Mariupol lesz a neve, de immár oroszul fogják Mariupolnak hívni, „mint egy normális orosz várost”

háború
2022 június 07., 08:22
comments 10

Az orosz hatóságok hozzáláttak a Doneck megyében elfoglalt nagyváros, a háború előtt félmilliós Mariupol határát jelző kék-sárga betonbetűk elbontásához. A helyükre az RT tudósítása szerint új betűk kerülnek, amelyeken – miként a mellékelt részletben elhangzik – immár oroszul írják majd a város nevét, miként az „egy normális orosz városhoz” illik.

Mariupol ettől még Mariupol marad, a különbség egy betű, az i-t az ukránok i-vel, az oroszok и-vel jelölik. Emellett a színösszeállításban is változás várható.

Mariupol egyébként a szovjet időkben évtizedeken át Zsdanov volt, vagyis Joszif Visszarionovics Sztálin első számú „kultúrpolitikusának” nevét viselte.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.