A nyáron lehet pályázni a Tilos Rádió frekvenciájára

Média
2022 június 08., 16:32

Még a nyáron pályázható lesz a Tilos Rádió által használt frekvencia; a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa elfogadta a Budapest 90,3 MHz médiaszolgáltatási lehetőség pályázati felhívásának tervezetét, és hamarosan kiírja a frekvenciára szóló pályázatot.

Az NMHH testülete elfogadta a Budapest 90,3 MHz körzeti vételkörzetű médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára irányuló pályázati felhívás tervezetét. Azt írták, hogy pályázati eljárás előkészítése azért kezdődött el, mert a médiaszolgáltatási lehetőséget jelenleg használó Tilos Kulturális Alapítvány médiaszolgáltatási jogosultságát a médiatanács törvényi kizáró ok miatt nem újíthatta meg, így az szeptember 3-án végleg lejár.

Az NMHH közölte, hogy a rádió üzemeltetője a megújítás ügyében hozott döntéssel szemben a törvény által biztosított jogorvoslati jogával nem élt, de az új kiírás tervezete lehetővé teszi, hogy a Tilos Kulturális Alapítvány is pályázzon a frekvenciára. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.